Ontstaan Korreweg Klassiek

Een klassiek evenement op het Bernoulliplein.

 

Korreweg Klassiek is ontstaan uit een idee van wijkbewoners. Op de wijkstemdag op 1 juni 2013 (www.wijkstemdag.nl)  is er massaal op “Korreweg Klassiek” gestemd en zijn er middelen ter beschikking gesteld om de eerste editie te realiseren ! Het evenement, eerst bestemd voor de bewoners van de Korrewegwijk, trekt uit de hele stad en omgeving enthousiaste bezoekers. Onder het motto; “Van jong tot “Olle Grieze” werkend of student: muziek is een bindend element” en dat heeft zich uitbetaald in een unieke gebeurtenis.  “Schattingen lopen uiteen van 2500 tot meer dan 3000 bezoekers”. In een geheel bij het plein passend podium verzorgt het Noord Nederlands Orkest een avond concert op het Bernoulliplein met in het voorprogramma een keur aan amateur en lokaal talent.  Voorafgaand aan het avondconcert verzorgt het NNO samen met scholen en vrijwilligers uit de wijk ’s middags een educatief programma voor de leerlingen van drie basisscholen (350 kinderen) uit de Korrewegwijk. In allerlei workshops maken de leerlingen kennis met klassieke muziek.

Korreweg Klassiek is inmiddels een begrip in de stad Groningen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een vierde uitvoering in 2016.  Op Korreweg Klassiek zijn de workshops  voor de schooljeugd ’s middags inmiddels niet meer weg te denken  uit het programma. Het avondprogramma had in 2013 in het voorprogramma het Haydn Jeugd Strijkorkest en in 2014 het Jong Nederlands Blazersensemble Noord. De presentatie is steeds in handen van lokale bekende presentatoren zoals in 2013 Erwin de Vries en in 2014 Miranda Bolhuis.

Korreweg Klassiek is onmogelijk zonder de hulp van enthousiaste vrijwilligers en sponsoren. Onze dank gaat  uit naar iedereen die dit unieke evenement inmiddels voor het derde jaar mogelijk hebben gemaakt. Kijk voor foto’s in ons fotoalbum  en onderstaande youtube film. st.bernoulliplein e.o.